Site Loader

Doprinos žena poslovnom svijetu se vidljivo povećava. U zadnjih nekoliko godina žene sve više dobivaju bitne uloge u poslovnom okruženju. Zbog toga Klub poslovnih žena Republike Srpkse intezivno uspostavlja partnerstva sa asocijacijama i mrežama na lokalnom i regionalnom nivou.

Danas je potpisan Memorandum o saradnji i pridruživanju Kluba poslovnih žena RS incijativi izgradnje ekosistema kooperacije koji predvodi Evropska Asocijacija žena (European Women Association). Memorandum su potpisale Ruža Lukić i Yulia Stark, kao predstavnice partnerskih organizacija.

Umrežavanje je ključno sredstvo za uspješne žene, bila ona preduzetnica ili kao radnik u određenoj kompaniji. To vodi ka novim mogućnostima, razvijanju posla, pronalaženju zajednice istomišljenica. Druge žene uzori i mentorice koje se pronalaze kroz umrežavanje jednako su važne za razvoj u individualnom smislu i u smislu poslovanja. Putem njihovih primjera žene preduzetnice uče nove strategije, nove načine obavljanja stvari i otvaraju nove puteve u svom životu.

” Vjerujem da je 2021 godina u kojoj nas očekuje mnogo prilika i mogućnosti za rast i razvoj. Ukoliko želimo promjene, trebamo biti promjena koju želimo da vidimo! Na nama je da učinimo sve napore da izgradimo bolju budućnost za sebe i svoje porodice. Ovom prilikom pozivam sve žene, koje cijene vrijednost ženskog prijateljstva i umrežavanja da pristupe članstvu Kluba poslovnih žena RS, kao jedinstvenoj mreži koja će omogućiti stvaranje novih uslova za ekonomski oporavak i dobrobit zajednice u kojoj živimo. Ovim partnerstvom naše članice imaju mogućnosti predstavljanja svojih biznisa na Evropskom tržištu.” Istakla je Ruža Lukić.

Poslovno umrežavanje (engl. networking) kao svojevrsni dio spektra poduzetničkih i poslovnih znanja i vještina ima veliki značaj za uspješnost u poslovnom svijetu, iz razloga što se umrežavanje karakterizira kao alat za ženu kojim ona stvara, povećava i pojačava svoju poslovno-interesnu mrežu poznanika/ca, klijenata, partnera itd.

Post Author: admin