Site Loader

OTVOREN POZIV ZA MENTORINE! A KO MOŽE BITI MENTORINA?

Osoba si koja ima potrebu za podrškom koju će joj pružiti MENTORICA i želiš da unaprijediš znanja koja si stekla, želiš da naučiš nešto novo, ali i da dobiješ konkretan savjet. Onda je ovo prilika za tebe, prijavi se i postani Mentorina!

Mentorina, ovu vrstu podrške dobijaš ulaskom u jedinstveni program Mentorstva za žene, uparivanjem sa mentoricom koja ima adekvatno i relevantno znanje i iskustvo.

Mentorstvo je zasnovano na principima međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, prijateljstva, solidarnosti, primjera iz prakse, naučenih vještina, umrežavanja i osnaživanja žena

Uloga mentija/MENTORINE zahtjeva otvorenost za nove načine rada i komunikacije, želju za preispitivanjem i istraživanjem sebe, spremnost za izazove i promene i ličnu odgovornost za svoje učenje i razvoj.

Ono što MENTORINA može da dobije kroz mentorski odnos jeste da:

• dodatno upozna sebe i razvije osećaj samopouzdanja
• napravi bolji lični i profesionalni plan razvoja
• unapredi sopstvene kapacitete
• proširi postojeću mrežu kontakata

” Mentoring ili mentorstvo je poslednjih godina izuzetno prisutan i primjenljiv u razvoju ljudskih resursa, te mnoge kompanije imaju mentorstvo kao program razvoja ljudskih potencijala. Cilj mentorskog programa Kluba poslovnih žena je profesionalno i lično osnaživanje žena, kroz razmjenu iskustava i znanja. U mentorskom programu postoje dvije ključne uloge MENTORICA I MENTORINA. Tim mentorica su žene iz različitih sektora, sa iskustvom i znanjem u menadžmentu, marketingu, prodaji, finansijama i ljudskim resursima. Mentorice su ujedno i članice Kluba. Tim mentorica svakodnevno raste i otvorene smo za nove mentorice, žene koje još nisu imale priliku da stiču iskustvo u programima mentorstva.” ističe Ruža Lukić.

OTVOREN POZIV ZA MENTORICE! A KO MOŽE BITI MENTORICA I ŠTA JE ULOGA MENTORICA?

MENTORICA je osoba spremna da uloži svoje vrijeme i stručnost u usmjeravanje razvoja druge osobe. Mentorica se služi tehnikama aktivnog slušanja i postavljanja pitanja sa ciljem da ukaže na nove pravce razmišljanja i djelovanja mentorine, kao i da pruži podršku u suočavanju sa izazovima.

Mentorice pomažu mentorinama (ženama učesnicma) da definiraju svoje ciljeve, analiziraju trenutnu situaciju, identificiraju ispravne strategije za postizanje tih ciljeva i naravno, mentorice pružaju dodatnu podršku za poduzimanje potrebnih koraka ka ostvarenju ciljeva. Mentorice vode mentorine tokom cijelog programa, pomažući im da ostanu usmjerene na cilj, kao i pružaju dodatnu pomoć u savladavanju prepreka

Program se realizuje online što omogužava povezivanje žena iz različitih geografskih područja. Očekivani početak je 01.02.2021.

Post Author: admin