Site Loader

Polazeći od čuvene misli Simon de Bovoar da se ženom ne rađa, već postaje, došli smo do istog pitanja u vezi sa liderkama: Da li je liderski potencijal urođen, ili se liderski potencijal može steći i razvijati?

Koliko je za liderke bitan kontekst u kojem žive, porodični i društveni i na koji način on utiče na njih?

Veoma je važno da lideri posjeduju određene osobine, koje će ih u određenom vremenu i prostoru staviti u poziciju da se istaknu i da steknu sljedbenike svojih ideja i djelovanja.

S druge strane, liderske vještine su nešto što se može razvijati, te bi stoga korektno bilo reći da su tačne i jedna i druga pretpostavka, te da su za liderke važne i njihove lične osobine, ali i naučene vještine.

Međutim, pored ličnih osobina i izgrađenih liderskih vještina, veoma je važan i sam kontekst u kojem se rađa i formira njihov liderski kapacitet.

Taj kontekst počinje u samoj porodici u kojoj se liderka rađa, da bi kasnije obuhvatio sve okolnosti lokalne zajednice, kao i društveno, ekonomsko i političko okruženje u kojem se stvara, gradi i praktikuje liderstvo.  

Da bi žena bila dobra liderka, prema mnogim istraživanjima najvažnije su: vizija, vjera u sebe i lično samopouzdanje, znanje, vođenje ličnim primjerom, uvažavanje i slušanje drugih, balans razuma i emocija, stabilnost i lična autentičnost (da je liderka ono što jeste i da ne pokušava da bude nešto što nije, odnosno da živi u skladu sa svojim VRIJEDNOSTIMA). 

Vrijednosti imaju motivacijsku ulogu i usmjeravaju naše ponašanje. A vrlo često nismo svjesni svojih vrijednosti. Vrijednosti čine nesvjesni dio naše ličnosti, a imaju izuzetno velik utjecaj na naše ponašanje.

Ako je sigurnost jedna od vrijednosti neke osobe, onda ona teško može shvatiti zašto bi neka druga osoba ostavila siguran posao s dobrom platom i otišla raditi nešto drugo, nesigurnije, ali toj osobi zanimljivije.

Zato je veoma važno za lidere definisati lični vrijednosni sistem jer to znači definisati i upoznati sebe.

U našem primjeru Vrijednosti LIDERKI Kluba poslovnih žena se odnose na sledeće:

Mi smo solidarne 

Reagujemo u svakoj situaciji kada je nekoj ženi potrebna pomoć i ohrabrenje. 

Mi smo aktivne 

Pokrećemo akcije i incijative koje osnažuju žene. 

Mi menjamo stvari oko sebe 

Umrežavamo se. Iniciramo promjene u svojoj sredini. Mislimo globalno i djelujemo lokalno. 

Mi smo hrabre 

Vješto pokrećemo inicijative koje osnažuju žene  i promovišu ljudska prava i ravnopravnost. 

Mi odgovorno postupamo i radimo 

Preuzimamo odgovornost za rad i učenje. Djelimo informacije i znanja. 

Mi branimo pravo na različitost i borimo se protiv diskriminacije 

Promovišemo toleranciju, protiv svakog oblika diskriminacije i uvjek svojim primjerom pokazujemo promjenu koju želimo da vidimo. 

Mi smo promjena koju želimo da vidimo u svijetu 

Mi ne sanjamo, nego vrijedno radimo i trudimo se da napravimo iskorak prema cilju da živimo svoje vizije.

Od izuzetno velike važnosti je da liderke nauče da dijele moć i da grade liderstvo drugih žena, jer se na taj način obezbjeđuje kontinuitet razvoja vrijednosti novih generacija.

ŽELIŠ SE PRIDRUŽITI ASOCIJACIJI ŽENA OVIH VRIJEDNOSTI

Post Author: Ruza Lukc